Środa, 13.05.2020 roku
SPP II A /2
Frytki- jeść czy nie jeść.
Rodzaje frytek.
Rozróżniamy różne rodzaje frytek, głównie ze sposobu ich przygotowania.
-mrożone
- z piekarnika
Domowe frytki z piekarnika to jedno z najbardziej ulubionych sposobów na ziemniaki w moim domu. Podaję się je ze startym na drobnej tarce serem feta lub żółtym– jeśli dotychczas nie próbowaliście tego połączenia, koniecznie to nadrób ;)
Takie frytki są lżejsze od tradycyjnych, pachną obłędnie i chrupią w zębach tak jak powinny. Smacznego!
- belgijskie, to takie grubo krojone
- lub krojone z ziemniaków.
- lub mrożone, polane odrobiną oleju wykładamy na blaszkę i do piekarnika.
Takie właśnie robimy w klasie, więc jeśli naszła was ochota na frytki to z pewnością umiecie je zrobić.
SMACZNEGO !!!
SPP II A /2
Frytki- jeść czy nie jeść.
Rodzaje frytek.
Rozróżniamy różne rodzaje frytek, głównie ze sposobu ich przygotowania.
-mrożone
- z piekarnika
Domowe frytki z piekarnika to jedno z najbardziej ulubionych sposobów na ziemniaki w moim domu. Podaję się je ze startym na drobnej tarce serem feta lub żółtym– jeśli dotychczas nie próbowaliście tego połączenia, koniecznie to nadrób ;)
Takie frytki są lżejsze od tradycyjnych, pachną obłędnie i chrupią w zębach tak jak powinny. Smacznego!
- belgijskie, to takie grubo krojone
- lub krojone z ziemniaków.
- lub mrożone, polane odrobiną oleju wykładamy na blaszkę i do piekarnika.
Takie właśnie robimy w klasie, więc jeśli naszła was ochota na frytki to z pewnością umiecie je zrobić.
SMACZNEGO !!!
Kamil W
OdpowiedzUsuń