Środa, 13.05.2020 roku

SPP II A /2

Frytki- jeść czy nie jeść.

Rodzaje frytek.

Rozróżniamy różne rodzaje frytek, głównie ze sposobu ich przygotowania.

-mrożone

- z piekarnika 

 Domowe frytki z piekarnika to jedno z najbardziej ulubionych sposobów na ziemniaki w moim domu. Podaję się je ze startym na drobnej tarce serem feta  lub żółtym– jeśli dotychczas nie próbowaliście tego połączenia, koniecznie to nadrób ;) 
Takie frytki są lżejsze od tradycyjnych, pachną obłędnie i chrupią w zębach tak jak powinny. Smacznego!
- belgijskie, to takie grubo krojone
- lub krojone z ziemniaków.
- lub mrożone, polane odrobiną oleju wykładamy na blaszkę i do piekarnika.
Takie właśnie robimy w klasie, więc jeśli naszła was ochota na frytki to z pewnością umiecie je zrobić. 

                                   SMACZNEGO !!!

Komentarze

Prześlij komentarz

anna.ryt@sosw.swinoujscie.pl

Popularne posty z tego bloga