Poniedziałek, 18.05.2020 roku. /3
18.05.2020 roku - Tosty

Dzisiaj przygotujemy sobie na drugie śniadanie : tosty.
Posmaruj chlebek tostowy masłem, margaryną co masz w domku.
Jeśli nie masz chleba tostowego to może być zwykły chleb.
Pokrój wędlinę, ser żółty może być też ogórek kiszony, pomidor.
Posyp dodatki solą, pieprzem i czosnkiem.
Przygotuj toster.
Pamiętaj tosty mogą być też na słodko z owocami i cukrem.
Układaj dodatki na chlebie, dodaj ser żółty odrobinę ketchupu.
Ułóż tosty w tosterze i opiekaj.
Sprawdzaj co jakiś czas czy się zarumieniły a ser żółty rozpuścił.
Zajadaj !!!
Tosty francuskie to nic innego jak kromki chleba, najczęściej czerstwego, namoczone w mleku z jajkiem i usmażone na złoty kolor. W ten sposób można wykorzystać pozostałe resztki z już nieświeżego chleba. Możecie wykorzystać dowolny, ale najlepiej jasny chleb tj. pszenny, tostowy, chałkę oraz bułki i bułkę paryską.
Sposobów na podanie tego prostego dania jest bardzo wiele. Można gotowe tosty posypać cukrem z cynamonem, cukrem pudrem, polać syropem klonowym lub innym, sosem owocowym albo ozdobić owocami sezonowymi. Można również zrobić tosty podwójne, przekładając dwie kromki np. kremem orzechowo- czekoladowym, dżemem, czy masłem orzechowym.
czekaj, aż toster ostygnie i umyj go dokładnie. Pozmywaj naczynia, sztućce, powycieraj je oraz stół.
Możecie jeszcze pooglądać filmy, są tam różne przepisy na tosty, może następnym razem, zrobicie według innego przepisu.
https://www.youtube.com
18.05.2020 roku - Tosty
Dzisiaj przygotujemy sobie na drugie śniadanie : tosty.
Posmaruj chlebek tostowy masłem, margaryną co masz w domku.
Jeśli nie masz chleba tostowego to może być zwykły chleb.
Pokrój wędlinę, ser żółty może być też ogórek kiszony, pomidor.
Posyp dodatki solą, pieprzem i czosnkiem.
Przygotuj toster.
Pamiętaj tosty mogą być też na słodko z owocami i cukrem.
Układaj dodatki na chlebie, dodaj ser żółty odrobinę ketchupu.
Ułóż tosty w tosterze i opiekaj.
Sprawdzaj co jakiś czas czy się zarumieniły a ser żółty rozpuścił.
Zajadaj !!!
Tosty francuskie to nic innego jak kromki chleba, najczęściej czerstwego, namoczone w mleku z jajkiem i usmażone na złoty kolor. W ten sposób można wykorzystać pozostałe resztki z już nieświeżego chleba. Możecie wykorzystać dowolny, ale najlepiej jasny chleb tj. pszenny, tostowy, chałkę oraz bułki i bułkę paryską.
Sposobów na podanie tego prostego dania jest bardzo wiele. Można gotowe tosty posypać cukrem z cynamonem, cukrem pudrem, polać syropem klonowym lub innym, sosem owocowym albo ozdobić owocami sezonowymi. Można również zrobić tosty podwójne, przekładając dwie kromki np. kremem orzechowo- czekoladowym, dżemem, czy masłem orzechowym.
czekaj, aż toster ostygnie i umyj go dokładnie. Pozmywaj naczynia, sztućce, powycieraj je oraz stół.
Możecie jeszcze pooglądać filmy, są tam różne przepisy na tosty, może następnym razem, zrobicie według innego przepisu.
https://www.youtube.com
Kamil W
OdpowiedzUsuń