Przysposobienie do pracy
08.04.2020 środa
Pisanki wielkanocne
Zbliżają się święta,
dzisiaj wykonacie pisanki które ozdobią świąteczny stół.
1
lekcja – Gotowanie jajek na twardo.
Ugotuj na twardo jedno lub
parę jajek.
Aby jajka były ugotowane na
twardo, należy je gotować od zagotowania wody minimum 6-7 minut.
Zalej zimną wodą i odczekaj
aż, ostygną.
Są różne techniki dekoracji
jajek, można pokolorować farbkami, można użyć barwnika do jajek,
skorupek z cebuli, wydrapywać, owijać krepiną – bibułą.
2
lekcja – Oglądnij
filmy dotyczące
różnych technik ozdabiania jajek.
Linki :
3
lekcja – Robimy pisanki , kraszanki
Po obejrzeniu filmów,
zastanów się jak ozdobisz swoje jajka i wykonaj zadania.
Życzę miłej pracy i
kreatywności.
Komentarze
Prześlij komentarz
anna.ryt@sosw.swinoujscie.pl