Przysposobienie do pracy
08.04.2020 środa

Pisanki wielkanocne

Zbliżają się święta, dzisiaj wykonacie pisanki które ozdobią świąteczny stół.

1 lekcja – Gotowanie jajek na twardo.

Ugotuj na twardo jedno lub parę jajek.
Aby jajka były ugotowane na twardo, należy je gotować od zagotowania wody minimum 6-7 minut.
Zalej zimną wodą i odczekaj aż, ostygną.
Są różne techniki dekoracji jajek, można pokolorować farbkami, można użyć barwnika do jajek, skorupek z cebuli, wydrapywać, owijać krepiną – bibułą.

2 lekcja – Oglądnij filmy dotyczące różnych technik ozdabiania jajek.
Linki :




3 lekcja – Robimy pisanki , kraszanki

Po obejrzeniu filmów, zastanów się jak ozdobisz swoje jajka i wykonaj zadania.

Życzę miłej pracy i kreatywności.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga